Gazipasa

Ocean Paradise

udsigt ud over havet

Området

Området omkring lejligheden ånder af fred og ro. Man er på landet i Tyrkiet, og ser daglig gede- og fårehyrderne drive deres flokke forbi på jagt efter græsning, bortset fra i de varmeste sommermåneder, hvor de har flyttet flokkene højere op i bjergene. Samtidig er man lige ved vandet og kan nyde strandene, som ikke er overbefolkede af turister endnu. Det er et godt område for vandreture med mange mindre grusveje langs kysten, igennem bananplantager, eller op i bjergene. Gode vandresko kan anbefales.

Udsigten, både fra lejligheden og fra vandreture i området, er vidunderlig. Man ser ud over det turkis farvede Middelhav, over bananplantagerne, over Gazipasa med de mange drivhuse, og hele tiden med Taurus bjergene i baggrunden, dækket af sne på toppene i vinterhalvåret.

Tyrkerne i Gazipasa området er grøntsags- og frugt dyrkere. Dette kan købes friskt og ganske billigt på markedet i byen eller i små boder ved markerne eller langs vejen.

Der er mange udflugtsmuligheder i området. Man kan køre flotte bjergture op i Taurus bjergene bag byen.

Kører man mod øst langs havet, er der snoede bjergveje med smukke udsigter og kun sparsom beboelse før man efter ca. 1½ times kørsel kommer til byen Anamur med sin romerske ruinby på den ene side, og middelalderborg på den anden side.

Der er adskillige drypstenshuler i området, de er dejlig kølige på en hed sommerdag.

Kører man mod vest til Alanya, bliver området mere og mere "turistet". Overalt er der bygget ferielejligheder og hoteller, der er supermarkeder, masser af restauranter, forlystelser, natteliv og mulighed for at prutte om priserne i bazaren.

Overalt i landskabet støder man på ruiner fra Tyrkiets meget omskiftelige fortid. Og fordi der er så meget af det, bliver der ikke passet særlig godt på det. Gederne springer rundt på væltede romerske søjler og tyrkerne holder picnic midt i en græsk tempelruin. Det er dog strengt forbudt at tage souvenirs med hjem fra ruinerne.

Tyrkiets historie (PDF)

Guide to Gazipasa, Gazipasa Tourist Offise 2008