Gazipasa

Ocean Paradise

Huletur øst for Gazipasa

Ca. 10 km øst for Gazipasa ligger indgangen til en stor hule inde i et bjerg. Hulen går ret langt ind i bjerget og består af flere store grotter som er forbundet af smalle gange. Der er nogle imponerende stalagmitter og stalaktitter i hulen og så bor der mange hundrede flagermus derinde.
I bunden af den inderste grotte er der en hel flagermus koloni hvor de sidder tæt sammen i en stor gruppe. For at komme fra grotte til grotte må man gå foroverbøjet gennem lave gange, og en enkelt gang må man klatre op ad en jernstige til en åbning, der fører ind til næste grotte. Nogle steder er der ret fugtigt i hulen. Det gør klippebunden lidt glat, så gode sko kan anbefales.
Der er trappe og gelænder ned til første grotte – så det første stykke af vejen er ret nemt og sikkert at gå. Man kan evt vende om her og nøjes med at se den første grotte, hvis man ikke har mod på at fortsætte.

billede fra hulen

Der er elektrisk lys hele vejen ind til bunden af grotterne. Men det kan anbefales også at medbringe en lommelygte. Da vi var nået helt ind til bunden af den dybeste grotte, kom der en