Gazipasa

Ocean Paradise

Selinus oldtidsby

Selinus er navnet på den borg og oldtidsbebyggelse som ligger på og omkring borgklippen, som kan ses fra lejligheden. Oldtidsbyen Selinus var en af de mest betydningsfulde byer i den Ciliciske region. På toppen af klippen findes en acropolis sammen med ruinerne af mure og tårne fra en middelalderborg. I Acropolis har en kirke og en cisterne overlevet tidens ødelæggelser. Desuden findes der ruiner af bade, agora, herskabshus, aquaducter og necropolis.

For at komme til foden af borgklippen kører man ad vejen fra lejligheden ned mod stranden. Drej til højre nede ved stranden op ad vejen mod hovedvejen. Drej til venstre ad den første asfaltvej du møder (efter ca. 500 meter).
Denne vej fører direkte til Havnevejen. Havnevejen mod venstre fører ned til havnen og den offentlige strand, mod højre fører den op til Havfruelyskrydset og midten af Gazipasa.
Men for at komme til borgklippen skal du ikke køre helt til Havnevejen. I stedet skal du dreje til venstre umiddelbart inden broen over Sarısu floden. Følg vejen langs floden til den ender ved foden af klippen. Her starter stien op ad klippen.